Wie is Passie Flora

Het Ontwerp

Stappenplan

Beeldentuin

Foto albums

Meer informatie

Beeldentuin

 

  

 

Onze beeldentuin is een galerie annex beeldentuin van het kunstenaarsechtpaar Alice Musarara en Hans van Belle. Behalve beelden van Alice en Hans vindt u er een grote verscheidenheid van beelden uit Zimbabwe, vervaardigd uit serpentijnsteen. Er staan beelden van beroemdheden als Bernard Matemera, Joshia Manzi etc., maar ook vernieuwend werk van jonge kunstenaars. Naast figuratieve werken zijn er ook veel abstracte beelden. Ook decoratieve beelden voor in de tuin of zelfs kleine beeldjes om cadeau te geven kunt u bij ons vinden. Serpentijn is zachter dan marmer maar harder dan soapstone. Er zijn verschillende soorten serpentijn die verschillen van kleur en hardheid. Zo is "springstone" relatief hard en donkerbruin of zwart van kleur. "Opaal" is wat zachter en groenachtig van kleur, met vele nuances en kleine goudkleurige, zwarte of rode vlekjes. Daarnaast kennen we soorten als "kobalt", "ruwinka", enzovoorts.

De inkomsten uit de galerie gaan gedeeltelijk naar werkgelegenheidsprojecten in Guruve in Zimbabwe.

• Momenteel zijn ze begonnen met de bouw van een schoolblok voor de "Horseshoeschool", gelegen tussen onze werkgelegenheidsprojecten en "Tengenenge". Het is een zeer grote basisschool voor ongeveer 650 kinderen, met maar een paar noodlokaaltjes voor vervolgonderwijs. De meest nabijgelegen middelbare school ligt 14 km verder. Aangezien de meeste kinderen al ver moeten lopen naar de "Horshoeschool", is dat al helemaal te ver. De bouwvergunning is er, de vereiste materialen hebben ze al gekocht en ze hopen snel met de bouw te kunnen beginnen.

• Zo werd o.a. een maďsmalerij gefinancierd, die van groot belang is voor de lokale voedselvoorziening.

• Er ging ook geld naar de bouw van een simpel restaurant en "guest houses" (eenvoudige hotelaccommodatie) en machines voor de landbouw.

• Het maken van schoolmeubels (inmiddels zijn 50 dubbele schoolbanken gemaakt), het opzetten van een naaiatelier en een laswerkplaat wordt medegefinancierd.

• Een hospitaaltje dat nog net niet was afgebouwd, waardoor de regering het niet subsidieerde, is in gebruik genomen. Medefinanciering en hard werken om zaken als beveiliging, stroomvoorziening, afvoer, reiniging en hygiëne in orde te krijgen, hebben z'n vruchten afgeworpen. Het hospitaaltje is door diverse deskundigen van de regering geďnspecteerd en goedgekeurd. De regering zal nu zorgdragen voor personeel en medicijnen. Voor meer informatie zie www.stonedreams.nl Onze beeldentuin is open op afspraak :

bel 076 8875341 en kom onze beeldentuin bezichtigen !